Nå er det på tide å tømme frysen, slik at man overlever til mai da alle regningene forhåpentligvis er betalt. Men hvem kan klage når man finner en bortgjemt pakke med hjortekjøttdeig i fryseren.
De fleste har vel ikkekjøttdeig av hjortei liggende, men bruker du disse ingrediensene vil man kunne få den gode smaken av natur.
500 g kjøttdeig som du har (hjortekjøttdeig)
1 ss tyttebærsyltetøy
1 egg
1 kinahvitløk
10 knuste einebær (kjøpes i vanlige butikker)
1 ss cumin (spisskummen, kjøpes i vanlige butikker)
1 ts timian
1 buljong
2 ss salt
½ pepper
½ ss potetmel men kan godt sløyfes det gjorde jeg, men burgerne blir litt løse uten potetmel.
Ha kjøttdeigen i en bolle, knus einebærene, rens og press hvitløken, og ha alt i kjøttdeigen. Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen, la det stå noen minutter å hvile.
Lag kaker og steik de på en god og varm panne, snu kakene av og til.
Jeg brukte rundstykke (glutenfrie for min del), hadde rømme på bunnen og toppen, isbergsalat, cherrytomater og litt steikt champignon. En god skje tyttebær hører med, og jeg var heldig å få et glass med nydelig tyttebærsyltetøy uten tilsetningstoffer til jul. Det som er morsomt er at tyttebær overhode ikke trenger å tilsettes noen som helst tilsetningstoffer. Tyttebær er nemlig full av benzosyre som naturlig konserverer syltetøyet, men likevel putter produsentene syltetøyet fullt av tull og unødvendige tilsetningstoffer.
Fantastisk godt syltetøy !!
Takk for oppskrift
Jeg har elgkjøttdeig i fryseren så jeg skal prøve med den 
Åse Helen: Du kan glede deg, det er helt magisk godt:-)