Hjorte burger med tyttebær

 

Nå er det på tide å tømme frysen, slik at man overlever til mai da alle regningene forhåpentligvis er betalt. Men hvem kan klage når man finner en bortgjemt pakke med hjortekjøttdeig i fryseren.

De fleste har vel ikkekjøttdeig  av hjortei liggende, men bruker du disse ingrediensene vil man kunne få den gode smaken av natur.

500 g kjøttdeig som du har (hjortekjøttdeig)

1 ss tyttebærsyltetøy

1 egg

1 kinahvitløk

10 knuste einebær (kjøpes i vanlige butikker)

1 ss cumin (spisskummen, kjøpes i vanlige butikker)

1 ts timian

1 buljong

2 ss salt

½ pepper

½ ss potetmel men kan godt sløyfes det gjorde jeg, men burgerne blir litt løse uten potetmel.

Ha kjøttdeigen i en bolle, knus einebærene, rens og press hvitløken, og ha alt i kjøttdeigen. Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen, la det stå noen minutter å hvile. 

Lag kaker og steik de på en god og varm panne, snu kakene av og til.

Jeg brukte rundstykke (glutenfrie for min del), hadde rømme på bunnen og toppen, isbergsalat, cherrytomater og litt steikt champignon. En god skje tyttebær hører med, og jeg var  heldig å få et glass med nydelig tyttebærsyltetøy uten tilsetningstoffer til jul. Det som er morsomt er at tyttebær overhode ikke trenger å tilsettes noen som helst tilsetningstoffer. Tyttebær er  nemlig full av benzosyre som naturlig konserverer syltetøyet, men likevel putter produsentene syltetøyet fullt av tull og unødvendige tilsetningstoffer.


Fantastisk godt syltetøy !!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg