Glutenfritt knekkebrød
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
2 dl mel (jo grovere jo bedre, Toro sitt havremel, jyttemel og lignende. Man kan også bruke glutenfrie havregryn)
2 dl profiber/ fisberhusk eller begge deler
1 dl olje (rapsolje eller olivenolje er å foretrekke)
1-3 dl vann
2 ts salt
Ha alt det tørre i en skål. Ha i vann og olje og bland det hele sammen. Ha et bakebrett med bakepapir på og ha olje på papiret før man tar en del av deigen på.
Det er nesten umulig å kjevle den glutenfrie deigen, så jeg har litt olje på bakepapiret .
Deretter tar jeg bakepapiret opp på deigen og trykker deigen ned, og bruker en kjevle for å få det jevnt utover. Har man ikke kjevle, så fyll en flaske med vann og bruk den til kjevle.
Ta av det øverste papiret. Del deigen i ruter før den steikes
Man kan steike mange brett på en gang om man har varmluftsovn. Steik på rundt 220 grader til de begynner å få farge, da skrur jeg ned temperaturen til rundt 50 grader og har åpen dør til de er ferdig
Man kan variere hvilke frø og/eller nøtter man vil bruke og hvor mye av disse man ønsker å ha i deigen.
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662
namnam 😀
Mariell!: Du kan variere frø, mel, havregryn, mel osv slik at du får variert smak. man kan feks. strø på på Maldon, skjære de opp i små biter og ha de til kjeks. Liker man ikke frø kan man knuse de før man har de i deigen 🙂