Steikt ørret med rotmos og salat

 

I dag ble det enkel, kjapp, sunn og god middag. Men hva er fordelen med å bruke sellerirot i stede for bare poteter i mosen?

1.    Det er kjappere og lettere å skrelle en sellerirot en mange poteter 

2.    Den gir veldig god smak

3.    Den gir mindre blodsukkerstigning en kun poteter (gi)

4.    Den koker fortere en poteter

Rotmosen bestod av:

2 poteter

 2 store skiver med sellerirot

En god klatt smør

Litt av kokevannet

Salt og pepper

Jeg renset og delte potetene og sellerioten for da blir det fortere kokt. Så silte jeg av vannet og hadde i smør, salt og peper. Man kan mose grønnsakene med rotmoser eller stavmikser (bruker man stavmikser bør man være litt forsiktig så mosen ikke blir seig).

Jeg steikte ørreten i smør i rundt 10 minutter, hadde salt og pepper på når den var ferdig steikt.

Salaten i dag bestod av enda flere rester:

Isbergsalat

Rødkål

Cherrytomater

Med litt lime på

Enkelt og godt.

Litt rømme hadde jeg også J

 

Hva synes du om denne middagen, er den helt på “rattata”?

 


Matbloggtoppen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg