Variant av kjøttkaker på topp


 

 

I går laget jeg kjøttkaker på topp med saus, og brukte små rester av grønnsaker jeg hadde liggende i kjøleskapet.For å se om jeg kunne lage saus rett i formen ,blandet   jeg maizena, vann og sukkerkulør som jeg helte i formen på slutten av steiketiden. Det funket veldig bra. En endring til jeg gjorde  var at jeg  ikke hadde potetene i den ildfaste formen,men kokte de utenom siden jeg var så sulten at jeg ikke orket vente i en time på mat skulle bli ferdig.

Poteter  bruker kortere tid på å bli ferdig når man koker de, enn i ovnen selv om de er oppskåret.

Det er i grunnen det samme hvilke grønnsaker man bruker, bare man liker de, og jeg hadde masse små rester jeg måtte få brukt opp.

Til 2 personer brukte jeg:

2 gulerøtter

3 sjarlottløk

1 stykke selleri

1 stykke gul squash

1 stykke grønn squash

En liten bunt brokkoli

1 klatt eller to med smør

4 dl kokende vann

 2 buljongterninger

½ ts Pepper

Rens og del grønnsaken opp i forholdsvis små biter, og ha de i en ildfast form. Kok opp vann på vannkokeren, og blandet buljongen ut i det varme vannet  før en heller  det over grønnsakene. Oven er forhåndvarmet  til  180 grader og formen settes litt nede i ovnen slik at grønnsakene får begynne å godgjøre seg.

 

Begynn på kjøttkakene.

Til kjøttkakene:

1 pakke  (400 g)kjøttdeig/karbonadedeig

1 ½  ss potetmel

1 dl vann

1 ts salt

 ½ ts pepper

Bland deigen med alt det tørre og spe med vann til den er passe tykk. Form ikke alt for store kaker, og sett de på en tallerken. Når alle kakene er ferdig formet tar man ut den ildfaste formen ut av ovnen og legger kakene på toppen av grønnsakene.

Sett formen tilbake i steikeovnen og la de stå der i rundt 25 minutter. Da tar man ut formen og sjekk om grønnsakene er noenlunde møre.

Til å ha i den ildfaste formen slik at det blir saus:

Dette tok jeg i helt til slutt:

1 ½ ss maizena

1 dl vann

Og litt sukkerkulør

 

Bland ut maizena i vann og ha i sukkerkulør til den er passe brun. Hell blandingen over i den ildfaste formen, og rør litt rundt før formen settes inn 5 minutter til  i ovnen.

 

Da er det blitt ferdig saus på kjøttkakene og grønnsakene og maten er klar til å servere. 

Matbloggtoppen

Siste innlegg