Lammeburger med tyttebærkrem og båtpoteter

 

Et herremåltid! Naturlig glutenfri.

400 g lammekjøttdeig

1 kinahvitløk

1 egg

 2 ts spisskummen

1 ts pepper

1 ts salt

Ha kjøttdeigen i en bolle å ha i knust hvitløk, egg og krydder, bland deigen godt sammen.

Det kan være lurt å ha en kopp med vann slik at en kan dyppe skjeen i, det vil da bli lettere å arbeide med å forme kakene.

Form kakene og steik de på sterk varme på begge sider, skru deretter ned platen og lar kakene surre videre i 5-7 minutter, snu  kakene av og til.

Jeg hadde soyafløte som måtte brukes opp, og da måtte jeg se hvordan det ville fungere med tyttebærsyltetøy i sammen med hamburgeren. Det ble 

Jeg pisket soyakrem, men bruk gjerne vanlig krem, rømme, yoghurt eller lignede.

2 ss pisket fløte

2 ss tyttebærsyltetøy

Bland lett sammen og ha det opp på burgeren ved servering.

Båtpoteter er bare snadder til.

 

Jeg hadde smørdampede gulerøtter og squash til.

 


Matbloggtoppen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg