Jeg kan ikke huske sist jeg spiste rømmegrøt, derfor bestemte jeg meg for å lage i år. Det er bare himmelsk godt,
2 dl Toro glutenfri kakemiks eller det melet du foretrekker. Jeg har også forøkt med maizena (samme mengde), det fungerte fint det også.
3 dl seterrømme
6 dl H-melk
2 ts sukker
0,5 ts salt
Ha rømmen i en panne og varm på svak varme. Sikt i melet og
la den småkoke litt, hvis du vil at grøten skal slippe smøret.
Spe med lunken melk, og kok opp og smak til med salt og sukker.
Ha gjerne på sukker, kanel, rosiner og en klatt med smør. Her på Vestlandet er det vanlig å ha spekemat og saft til også.
Oppskriften fant jeg på cøliaki foreningen sin nettside
Vet det finnes melkefri rømme, men synes ikke den smaker noe særlig
Kristin Karlsen Stangnes: Det er jeg helt enig med deg i, da er det nesten bedre å la være. Men man kan vel venne seg til alt
Melkefri rømme…??? Er det ikke glutenfri det er snakk om her da?
Jo det er glutenfri rømmegrøt. Melkefri rømme ville nok ikke blitt det samme. Ha en riktig fin 17 mai feiring
