Potet og persillerotsupper med pølser og basilikum

Categories Supper

Ser denne god ut?

 

Da jeg handlet i dag kjøpte jeg meg en flott basilikumplante og en rose bukket. Etter på måtte jeg innom en annen butikk. Basilikumen ble litt presset ned i posen, og den begynte å frigi den nydelige lukten som den har. Når jeg kom til kassen for å betale så hun i kassen undrende på meg, men sa først ikke noe. Men hun våget seg til å spørre om rosene luktet «SÅ» godt, noe jeg måtte avkrefte. Jeg åpnet posen og viset god sakene, og da smilte både hun i klassen og en ansatt til jeg hadde gått forbi. Det luktet helt himmelsk sa de begge to, og de ville også gå for å kjøpe en basilikum plante etter på. Vi fikk oss en herlig latte og en liten koselig prat, en herlig hverdagsglede. Frisk god mat stimulerer oss til matglede, derfor er lukt, farge og utseende nesten like viktig som smaken på maten, siden det er de andre sansene som vekkes først.

Potetsuppe er ganske fargeløs og litt lite mat i, derfor hadde jeg også i basilikum og pølser.

Til meg brukte jeg:

4 mandelpoteter, de er små så bruker du vanlig størrelse, bruker man gjerne bare to

2 persillerøtter

½ kinahvitløk (kan sløyfes)

½ buljongterning

Ca. 3 dl vann (jeg målte ikke mengden, men blir suppen for tykk tar man i mer vann)

En god bunt fersk basilikum(bruk så mye du måtte ønske)

Pepper og eventuelt salt (huske at pølsene/bacon også er salt)

Pølser eller bacon etter ønske

Ha vann i en gryte og sett den på kok sammen med buljongen. Skrell og del poteter, persillerot og hvitløk, og ha i pannen. Når de er kokt etter rundt 6-8 minutter bruker man en stavmikser eller lignede for å mose alt sammen (da skal suppen være så tykt at man ikke trenger noe mer jevning, men ikke for tykk siden det er en suppe).

Del pølsen i biter og steiker den litt da får den mer smak og ser finere ut, men dette må man ikke gjøre og ha de i suppen

Finhakk mesteparten av basilikumen å ha den i suppen, og smak til med pepper og eventuelt med salt.

.Rett før servering strør man på litt mer frisk basilikum. Sever gjerne med brød.

Matbloggtoppen

#suppe “perillerot #poetsuppe #glutenfri #melkefri #pølse #basilikum #Middag #oppskrift

7 kommentarer

7 thoughts on “Potet og persillerotsupper med pølser og basilikum

  1. deveny: Utrolig. Jeg har laget forskjellig med røykelaks, blant annet laks i akevittsaus. den kan anbefales jeg har ikke ord hvor godt den smakte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *