Sprøe, sunne og utrolig gode knekkebrød (glutenfrie)


Dette er virkelig grove knekkebrød og de er bare utrolig smakfull, jeg blir aldri lei av å spise de.

Jeg varierer med finhakkede valnøtter eller andre nøtter og frø.

250 g solsikkekjerner

200 g gresskarkjerner

200g linfrø

250 g sesamfrø

2 dl fiberhusk

¼ pakke Toro fiberbrød

1 ½ dl rapsolje

2 ts salt

Ca. 1 liter vann

Bland alt det tørre i en mikser eller en bolle og ha i vann og olje og elt alt godt sammen. La deigen få stå litt, siden fiberhusken trekker til seg mye vann. Blir deigen for tørr så har man i litt mere vann, dette gjelder også om deigen blir stående en stund. Ha litt olje på to bakepapir. Legg en klatt med deig midt på det ene bakepapiret, legg det andre papiret opp på igjen og bruk en kjevle å klemme deigen utover. Har man ikke kjevle kan man fylle vann på en brusflaske eller lignede og bruke den.

Del deigen opp i ruter med kniv, pizzahjul eller lignede før man har de i oven.

Man kan lage store knekkebrød eller man kan dele de i mindre ruster for å ha de til kjeks.

Steik på rundt 200 grader i rundt 15 minutter. Jeg steiker mange brett på en gang, men da må jeg lufte ofte og bytte plass på brettene i ny og ne.



Hva med å bake knekkebrød å gi i julegave, hadde ikke du blitt glad for det fra en venn?

 

#glutenfri #melkefri  #Gjærfri #knekkebrød #bakevarer

 

8 kommentarer

Siste innlegg