Viltgryte

 

 

Jeg fikk kjøpt et aldeles nydelig hjortekjøtt med ei jeg jobber sammen med. Hjorten er skutt her i distriktet, så dette er skikkelig kortreist mat.

Til 4 personer:

2 store løk

800g-1 kg hjortekjøtt (elg eller rein)

2 store gulerøtter

1 god bit av sellerirot

½ glass med knuste einebær

Salt og pepper

6 dl vann

Rens, finhakk og steik løken og steik deretter hjortekjøttet som er skåret i biter(Det er veldig viktig å ikke ha for mye kjøtt på pannen av gangen, for da avkjøler man pannen og kjøttet blir kokt i stede for steikt). Ha alt i en gryte og kok ut steikepannen mellom hver gang. Tilsett vannet, einebær, salt og pepper, og grønnsakene i litt store biter. La alt koke i rundt en times tid.


Ta gryten av platen og ta ut de i helkokte grønnsakene og tilsett nye mindre biter av selleri og gulrot (dette må man selvsakt ikke gjøre, men personlig synes jeg grønnsakene blir bedre og mer delikate om de ikke er i helkokte). Ha også i tyttebær, brunost i biter, steikt sopp i biter, maizena og rømme. Gi alt et oppkok under stadig omrøring. La gryten få koke i noen minutter og smak til med salt og pepper og eventuelt mer av de andre ingrediensene om det skulle føles naturlig.  

1-2 gulerøtter

1 liten bit selleri

300 g fersk sopp (champion, kantarell eller andre sopptyper)

Rundt11/2 boks seterrømme eller Crème Fraîche

1 god bit med brunost

1 ss med tyttebær (kan også bruke tyttebærs)

Salt og pepper

Jeg serverte med ris og hadde rosenkål og brokkoli ved siden av.

Jeg glemte å ta bilde da vi spiste, så dette er restene og uten rosenkål, for den spiset vi opp.   

Matbloggtoppen
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
4 kommentarer

Siste innlegg