Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot

Denne anbefales å prøve!

Til 4 personer:

Beregne 1 lammeskanke pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok.

2 store gulerøtter

1 godt stykke med sellerirot

2 middels store løker

1 ½ kinahvitløk eller 4 -5 hvitløksfedd

ca. 1 dl vinekstrakt (Det er redusert vin, så i en liten flaske er det konsentrat av ca. 5 flasker vin). Har man mye vann kan man ha i mer ekstrakt

1 ts salt

Pepper

Ha så mye vann i pannen at det dekker noenlunde skankene.

Kok skankene opp og snu de et par ganger i løpet av koketiden, som må beregnes mellom 1 ½-2 timer alt etter hvor store skankene er. Ønsker man å koke de tidligere på dagen, avkjøler man alt litt og lar det ligge i pannen i kjøleskapet til det skal brukes. Før servering har man skankene i en ildfast form, i ovnen slik at de får en litt» krispi» skorpe. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader).

Rødvinsaus (en aldeles nydelig saus)

Ca. 5 dl av kraften

½ ss rødvin ekstrakt (smak til om du trenger det)

1 terning med kjøttbuljong

2 ss maizena

½ ts sukker

Salt og pepper

Avkjøl kraften litt og ha i maizena, buljong og rødvin ekstrakt og sett pannen på kok under stadig omrøring. Når den er kokt opp smaker man den til med salt, pepper og sukker.

 

Mos av poteter og sellerirot

Til 4 personer

8 vanlige poteter

Ca. 500 g sellerirot

50 g smør (eller mer )

Salt og pepper

Skrell poteter og selleri og kok de til alt er mørt. Tøm av vannet og ha i smør og bruk en mikser, stauke eller stavmikser for å mose poteter og selleri. Ikke kjør blandingen for hardt og lenge, da kan den bli seig. Smak til med salt og pepper.


Rødvinskonsentratet jeg snakker om, det fås kjøpt på butikker med litt stort utvalg.


 

Matbloggtoppen
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
4 kommentarer

Siste innlegg