Min skjønne flinke venninne Solveig har laget glutenfri gulrotkake og her er oppskrift og bilde fra henne.
4dl sukker.
5 egg.
3dl olje.
1ts. Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)
1ts.kanel,
1stor ts. Vaniljesukker
4dl. glutenfri fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det
3/4 ts. Salt
2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)
6dl raspet gulrot.
Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.
Pisk egg, sukker og olje til eggedosis. Bland hvetemel, salt og krydder sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.
Steik på 150 grader i ca. 2 timer.
Glasur:
2 pakker naturell krem ost
280g melis.
1.dl smeltet smør.
2. Teskjeer vaniljesukker.
Dette piskes luftig i mixer.
Ha på kaken når den er avkjølt
Nam med gulrotkake. Jeg har en også en oppskrift på gulrotkake. Tror jeg må bake den en dag.
Men den er ikke glutenfri, så det var fint å få en slik oppskrift også 🙂
Randi’ s hemgjort mat: Takk :-)Det er egentlig akkurat samme oppskriften, bare man bytter ut melet slik at alle kan spise den :-))
det var en ny vri, må si jeg er skeptisk til pizza med fisk, men kanskje jeg våger en gang ;)?
morsinunge: Du skal få klage ALT du vil til meg om du ikke liker den. For jeg kan nesten ikke tro at det er mulig å misslike den 😉