Gulerotkake (glutenfri)

Min skjønne flinke venninne Solveig har laget glutenfri gulrotkake og her er oppskrift og bilde fra henne.

4dl sukker.

 5 egg.

3dl olje.

 1ts.  Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)

 1ts.kanel,

1stor ts. Vaniljesukker

 4dl. glutenfri  fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det

 3/4 ts. Salt

 2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)

6dl raspet gulrot.

Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.

Pisk egg, sukker  og olje til eggedosis. Bland hvetemel, salt og krydder sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.

Steik på 150 grader i ca. 2 timer.

Glasur:

2 pakker naturell krem ost

280g melis.

1.dl smeltet smør.

2. Teskjeer vaniljesukker.

Dette piskes luftig i mixer.

Ha på kaken når den er avkjølt

 


4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg