Hot gulerot suppe med Moorpølse

Til 4 personer:

 

6-8 gulrøtter

1 ingefær rot (ta mindre om du ikke liker at suppen så sterk)

1 kinahvitløk eller 3 fedd hvitløk

8 dl vann

2 buljongterninger

Eventuelt :

finstrimlet Morrpølse, bacon er et annet alternativ

Parmesanost

 

Skrell og findel gulerøttene og sett de på kok sammen med buljongterningene. Ha i renset og findelt ingefær og hvitløk også i pannen(noen ganger er ingefæren veldig trevlete, da tar jeg den igjennom hvitløk pressen). Når gulerøttene er møre, bruker man en stavmikser å jevne suppen, blir den for tykk tar man i mer vann . For min del trengte jeg ikke salt og pepper i denne suppen.

 

Jeg hadde oppdelt Morrpølse i ved servering slik at det ble litt mer mat i suppen og brød til.

Ønsker man et dryss parmesanost på kan man strø rett på suppen i tallerken.


Mer Moorpølse men uten ost

 


Og med ost for de som tåler det 🙂
 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg