Nå er det lammekjøtt sesong igjen og da er det bare å fylle fryseren.
Jeg kjøpte skivet ferskt lammelår og var litt rådvill på hvordan jeg skulle gripe den an, og slik ble det denne gangen.
Til to personer:
2 skiver med lammelår som jeg steikte på pannen, deretter hadde jeg vann på til det nesten dekket skivene. (lager man til mange kan man ha de i langpanne i steikeovnen).
Deretter hadde jeg i:
1 potte fersk basilikum
Ca. 1 ts salt
Ca. ½ ts pepper
Dette lot jeg koke i rundt 1 ½ time under lokk, jeg bare snudde skivene av og til.
Siden jeg brukte steikepannen var det god plass til også å ha i grønnsakene på slutten av koketiden. Da sparte jeg en panne(gryte) og grønnsakskraften forble i sausen.
Når kjøttet og grønnsakene var ferdig kokte plukket jeg de ut og jevnet sausen.
Ca. 1 ss maizena
Ca. 1 dl fløte (tåler man ikke melk, kan man bruke en fløte/melkeerstatning som man får kjøpt på butikken eller helsekosten)
1 buljongterning
Sukkerkulør for å få litt farge på sausen
Eventuelt mer salt og pepper.
Jeg hadde fløten i en kopp og rørte ut maizenanen i den, og helte det over kraften, mens jeg rørte.
Til hadde jeg en purè av:
4 poteter
½ stor sellerirot
1 god klatt smør
Noen korn salt og pepper
Jeg moste det hele med en stavmikser, men man kan bruke en stauke om man ikke har stavmikser.
Hmm dette så godt ut…
Siv Svanem: Tusen takk, det var aldeles nydelig faktisk. Kan anbefales.
hørtes nydlig ut:)
Marit: Takk Marit 🙂