Det er litt rart hvor mye som er på engelsk her i landet, det ville ikke forundre meg dersom vi også snakker engelsk om 100 år. Kyllingkjøttdeig smaker lite og er gjerne litt løs i konsistensen, derfor er det svært lite væske i disse bollene.
400 g kyllingkjøttdeig men bruk gjerne en annen type om du ønsker det.
1 barneskje chilipaste
1 ss soyasaus (jeg brukte glutenfri)
½ ts pepper
½ ss pulverbuljong (jeg har en grønnsaksbuljong som jeg har kjøpt på helsekosten)
2 ss potetmel
Bland rett og slett alt godt sammen og kok opp vann eller kraft. Kok deretter en prøvekjøttbolle for å se om den er passe i smaken for deg. Er det passe krydret koker man resten av bollene i ca. 10 minutter. De må være gjennomkokte.
Jeg laget en saus av kraften jeg kokte bollene i, samen med havrefløte (jeg forsøker å holde meg helt borte fra melkeprodukter en periode for å se om allergien min vil bli bedre).
Ca. 2 dl kraft fra kyllingbollene
1 ts chilipast
½ ts salt
1 ss soyasaus
Jeg hadde alt i pannen og ga det et oppkok. Jeg wokket grønnsaker, og kokte pasta som jeg blandet sammen med kjøttbollene. Til slutt strødde jeg litt koriander over.