2 personer
Ca. 300 g fisk (*1)
100 g bacon
2 dl fløte (*2)
2-3 egg
2 ts salt
1 ts muskatnøtt
1 krm pepper
½ purreløk
1 søtpotet
Bland fløte, egg og krydder godt sammen. Rens og del søtpotetene, det kan være en fordel å koke dem litt før man har dem i den ildfaste formen (man kan eventuelt surre de litt sammen med det andre på steikepannen). Rens purren og del den og baconet i biter, surr det litt sammen på pannen, og ha også dette i formen. Del fisken i biter og legg den sammen med grønnsakene. Hell egg/fløteblandingen over. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 20-30 minutter på ca. 200g. Siden jeg hadde søtpoteter i gratengen, så hadde jeg ikke poteter til.
*1 Bruker man salt fisk må man ta mindre salt i enn beskrevet. Jeg brukte fiskeblokk som ikke var kokt, men bruk gjerne rester av kokt fisk.
*2 Tåler man ikke melkeprodukter, anbefaler jeg å bruke soyafløte.
Så både fristende og godt ut:)
malene fossum: Tusen takk snille deg. Den er veldig god og super enkel å lage.
Den så spennende og annerledes ut 🙂 Så veldig godt ut.
¢¾Charlotte: Takk, ja som du vet må man gå nye veier 🙂