Fiskegrateng søtpoteter, uten mel (gluten)

 

2 personer

Ca. 300 g fisk (*1)

 

100 g bacon

2 dl fløte (*2)

2-3 egg

2 ts salt

1 ts muskatnøtt

1 krm pepper

½ purreløk

1 søtpotet

Bland fløte, egg og krydder godt sammen. Rens og del søtpotetene, det kan være en fordel å koke dem litt før man har dem i den ildfaste formen (man kan eventuelt surre de litt sammen med det andre på steikepannen).  Rens purren og del den og baconet i biter, surr det litt sammen på pannen, og ha også dette i formen. Del fisken i biter og legg den sammen med grønnsakene. Hell egg/fløteblandingen over. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 20-30 minutter på ca. 200g. Siden jeg hadde søtpoteter i gratengen, så hadde jeg ikke poteter til. 

*1 Bruker man salt fisk må man ta mindre salt i enn beskrevet. Jeg brukte fiskeblokk som ikke var kokt, men bruk gjerne rester av kokt fisk.

*2 Tåler man ikke melkeprodukter, anbefaler jeg å bruke soyafløte.


4 kommentarer

Siste innlegg