Brownies med kakao (gluten- og melkefrie)

Min kjære Margrethe var så snill å lage kake da jeg stod på hodet med andre ting, og hun kom med noen fantastisk gode brownies. Og det beste av alt var at hun hadde tatt seg bryet med å lage de glutenfrir, slik at vi alle kunne spise dem. Margrethe syntes at brownies med glutenfritt mel ble enda mer saftige enn med hvetemel, så det er ingen fare å lage denne til alle, om man skulle ha noen som ikke kan spise hvete/gluten.

Utenom den utrolige gode smaken så kan det nevnes at de var så mettende at selv lille, skjønne kakemonsteret mitt Theodor klarte mer enn ett stykke, he he.

Oppskriften Margrethe har brukt har hun funnet på http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?482       

400 g smør (må man ha kaken helt melkefri, bruker man smør uten melk)
1 kg sukker
8 egg
12 ss kakao
2 ts vaniljesukker (bruk gjerne ekte vanilje)
7 dl Toro glutenfritt mel 

Smelt og avkjøl smøret. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter melet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt. Stek midt i ovnen ved 170°C i ca. 40 min. Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapir 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek midt i ovnen ved 170 grader. Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt melisdryss.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg