Thai fiskekaker

Categories Fiskeretter

 

Denne oppskriften fant jeg i heftet til Rema 1000. Den var utrolig god, og jeg vil tro at dette er fiskekaker ungene vil like. De var veldig lette å lage, men de ble litt løse, og det kan skyldes at jeg brukte torsk i stedet for sei, som stod i oppskriften.

 

500g seifilet eller annen fisk

½ chili

4 ts rød currypasta

1 ts sukker

1 ss fiskesaus

50 g aspargesbønner (det hadde jeg ikke, så de får jeg ta med en annen gang)

1 dl rapsolje

I orginaloppskrften skulle man blande finhakket chili, currypasta, egg, fiskesaus og sukker, og legge fisken i marinade i ca. 10 minutter, før man blandet alt i en foodprosessor eller lignende. Men jeg blandet alt sammen uten å marinere fisken først, siden jeg var veldig sulten og ikke orket å vente, så det går også an. Form  fiskekakene og la de stå i noen minutter i kjøleskapet før man steiker de i olje (eventuelt smør).

Det var en oppskrift på agurksalat til, men jeg hadde ikke agurk eller rødløk, det eneste jeg utrolig nok hadde, var blomkål og paprika, så det wokket jeg til.

Men her er oppskriften på agurksalaten som står i heftet til Rema 1000:

½ lime

2 klyper sukker

1 klype salt

1 agurk

½ rødløk

½ chili

Bland presset lime, sukker og salt i en bolle, ha deretter i biter av agurk, rødløk og finhakket chili.

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Thai fiskekaker

  1. Lisbeth Pedersen: Så kjekt at du liker oppskriftene og maten, da er det en glede å dele 🙂
    Tusen takk jeg setter stor pris på tilbakemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *