Bayonneskinke med tomatsalsa

 

Jeg hadde ukokt bayonneskinke og fulgte anvisningen på emballasjen som anbefalte å la den trekke i usaltet vann i rundt 75 minutter.

Jeg leste et sted at chili øker forbrenningen, og det er vel noe mange ønsker nå i januar. Og i disse influensatidene kan det være lurt å spise løk og hvitløk siden disse hjelper å ta knekken på bakterier og virus. Så det er bare til å bruke større mengde chili og løk om man ønker  det.

 

Tomatsalsa

1 løk

1 boks knuste tomater

2 grønnsaks- eller annen buljongterninger

Litt av kraften som er i bayonneskinken (mengden kan variere en del)

1/2 chili

½ kinahvitløk (hvitløk uten fedd)

Salt og pepper og eventuelt pittelitt sukker

Rens og del løken i forholdsvis små biter og surr de i gryten, og ha deretter i de knuste tomatene, buljongen og krydder. La det få koke sammen i 5- 10 minutter. Juster med mer krydder om nødvendig.

Jeg hadde gulrot, rosenkål og kokte poteter til.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg