Ekte villris må man på innvandrerbutikk eller spesialbutikker for å få tak i, “boil in bag”- villrisen inneholder bare litt villris, resten er vanlig ris (det er kun de brune kornene som er villris). Ekte villris må legges i vann i en time og deretter koke rundt en time med litt salt. Når jeg koker denne risen, lager jeg masse på en gang, hurtigavkjøler den og fryser den flatt i plastposer slik at jeg senere kan slå av så store biter som jeg trenger.
Laksegryte
4 laksefileter (rundt 400g)
1 gul løk eller annen tilsvarende løk
1-2 kinahvitløk
Ca.1 chili (chili varierer veldig i styrke, så forsøk deg frem)
1 stykke ingefær, alt etter hvor godt du liker denne smaken
Ca. 2 gulrøtter
½ aubergine (har du ikke eller ikke liker noen av grønnsakene, så ta det du har og liker)
½ squash
2 dl kokosmelk
4 ss soyasaus (tåler man ikke gluten, må man kjøpe glutenfri)
2 ss maizena
2 terninger med fiskebuljong
Salt og pepper
Rens og del alle grønnsakene og fisken i biter og begynn med å surre alt utenom fisken og squashen.
Når dette har fått surre i rundt 3-5 minutter, ha i fisken og squashen, og rør litt rundt og la de få surre rundt 1 minutt. Ta pannen litt bort fra varmen og ha i kokosmelk, soyasaus, buljong og maizena og rør det sammen. Sett gryten på platen igjen og la det få koke opp og smak til med salt og pepper og eventuelt annet man måtte ønske.