Knallgode glutenfrie rundstykker

1 pakke Toro havremel (bruk det melet du ønsker og liker)

1 ½ dl glutenfritt havregryn

1 dl solsikkefrø

½ dl sesamfrø

1 dl fiberhusk

1 god ts salt

1 dl rapsolje eller smør (bruker man smør, så ha i litt mindre salt, siden det er salt i smøret)

1 pakke tørrgjær

Ca. 5-6 dl vann (jeg hadde litt for lite vann i mine)

Bland alt det tørre sammen å ha i vesken, bland godt sammen. Fiberhusken trekker til seg veldig mye vann, så det kan lønne seg å vente noen minutter før man begynner å forme rundstykkene for å se om man må ha i mer vann. Glutenfrie produkter kan ikke på noen som helst måte sammenlignes med hveteprodukter, deigen blir mye løsere og mer klissete deig. Er den ikke klissete er den rett og slett for fast.

Form så store rundstykker du måtte ønske, men skal du ha de til burgerbrød, er det en fordel at de er litt store. Bruk litt olje på hendene for å forme emnene og sett de på bakebrett, gjerne med bakepapir under. Glutenfrie produkter skal KUN heves en gang! Derfor skal de rett inn i forvarmet ovn (rundt 200grader) etter heving og la de steike i rundt 15 minutter. Steiketiden vil variere etter hvor store rundstykkene er og hvor sterk steikeovnen er. Sett de på enn rist når de er ferdige og la de få bli litt avkjølt før man bruker de.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg