Indisk Kyllingsuppe

Categories Supper

Jeg har vært så heldig å få jobbe litt med en utrolig dyktig og fantastisk dame som heter Tove på Frivillighetssentralen i Os, og av henne fikk jeg oppskriften på denne veldig gode suppen.

 

Til 6-8 personer

2-3 ss olje eller smør

1-2 løk

3 fedd hvitløk

1 stor grønn paprika

3 grønne epler

3 stilker selleri

3 gulrøtter

1/4 ts kanel

1/4 ts chilipulver eller en fresk chili

1 ts karri

1 ts tandoori masala, indisk krydder som man får kjøpt i de fleste butikker (obs. noen typer er tilsatt svært mye salt).

1/2 ts tørket eller 2 ts revet ingefær

2 l vann

4 blokker hønsebuljong

2 beger crème fraîche (tåler man ikke melkeprodukter, kan man bruke for eksempel soyayoghurt, se forøvrig under minus melkeprodukter på min blogg).

5-6 kyllingfileter (eller ca. 100 g pr. person) man kan eventuelt bruke ferdig renset grillet kylling

 

Hakk alle grønnsakene, eplene og eventuelt den ferske ingefæren. Surr alt lett i olje/smør sammen i en kasserolle til det er blankt. Tilsett vannet, buljongen og krydderne, og la det koke i 10 minutter.

Skjær kyllingen i biter og brun bitene, og tilsett crème fraîche og smak til med salt og eventuelt pepper.


8 kommentarer

8 thoughts on “Indisk Kyllingsuppe

  1. Oldemorbloggen: Så bra 🙂 Dette er perfekt klubbmat. Den er veldig smakfull og god, den kan lages på forhånd og er enkel å lage. Så masse lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *