Kyllingklubber med tomatpesto

Categories Kyllingretter

Kyllingklubber med tomatpesto

Jeg hadde hjemlaget tomatpesto i kjøleskapet og hadde først tenkt å steike kyllingvingene i den. Men så begynte jeg å tenke på at det ville gjerne bli fryktelig sølete, siden kyllingklubbene er enklest å spise med hendene. Derfor hadde jeg pestoen ved siden av i en skål og dyppet kyllingvingene i den. Og det funket som bare det. Kyllingklubbene hadde jeg i en ildfast form med litt olje og i steikeovnen i ca. 25 minutter på rundt 200 grader (men vær oppmerksom på at ovnene kan variere veldig i styrke)
Jeg hadde kokt ris til og raspede gulerøtter, hvitbiter og litt fersk basilikum til.

Tomatpesto
1-2 fedd hvitløk
 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.  (*1.Se under)
1 pakke soltørkede tomater
75 g parmesanost (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano ).
1,5 dl eller mer med olivenolje (det spørs hvor tykk pesto man ønsker og hvordan tomatene er når det gjelder hvor mye olje man må ha i).
Pepper
Salt
Skrell hvitløk og del den i biter, ha de soltørkede tomatene og pinjekjernene/valnøttene i og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesanost. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man  nøtteallergiker, kan man bruke pinjekjerner isteden siden disse ikke er i slekt med nøttefamiien.
*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den,  bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *