Beregn ca 150g breiflabbfilet pr. person.
Jeg hadde grovt spelt, salt og pepper i en pose, og vendte filetene i dette før jeg steikte dem. Men bruk det melet du ønsker. Breiflabb bruker litt tid på å bli gjennomsteikt, så beregn rundt 15 minutter steiketid.
Min datter vile ha fotoaperatet igjen, så da blir bildene ikke så god lenger, men det får holde 🙂
Lime og ingefærsaus
2 vårløk, eller den løken du har
Ca 2 cm med ingefærrot
Smør eller olje til å surre ingefær og løk i
Saften av ½ lime
2 dl vann
1 grønnsaksbuljong
1 ss maizena
Ca 1 dl fløte, soyafløte eller det man ønsker å bruke
Smak til med salt og pepper
Rens og del vårløk og ingefær i forholdsvis små biter og surr dem i en kjele med litt smør eller olje. Ta kjelen bort fra varmen og ha i vann, lime, maizena og buljong. Sett kjelen på platen igjen med stadig omrøring til sausen har kokt opp og blitt tykk. Ha så i fløte eller lignende og smak til med salt og pepper.
Server med poteter og de grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Jeg hadde asparges, blomkål, sukkererter og brokkoli til.
Mmmm, ser veldig godt ut, jeg er en fisker elsker!
verdentilvenus: Fisk er nydelig og veldig bra alternativ til kjøtt, både smaksmessig og helsemessig .