Breiflabb med lime og ingefærsaus

Categories Fiskeretter

                 

Beregn ca 150g breiflabbfilet pr. person.

Jeg hadde grovt spelt, salt og pepper i en pose, og vendte filetene i dette før jeg steikte dem. Men bruk det melet du ønsker. Breiflabb bruker litt tid på å bli gjennomsteikt, så beregn rundt 15 minutter steiketid.


Min datter vile ha fotoaperatet igjen, så da blir bildene ikke så god lenger, men det får holde 🙂
 

Lime og ingefærsaus

2 vårløk, eller den løken du har

Ca 2 cm med ingefærrot

Smør eller olje til å surre ingefær og løk i

Saften av ½ lime

2 dl vann

1 grønnsaksbuljong

1 ss maizena

Ca 1 dl fløte, soyafløte eller det man ønsker å bruke

Smak til med salt og pepper

 

Rens og del vårløk og ingefær i forholdsvis små biter og surr dem i en kjele med litt smør eller olje. Ta kjelen bort fra varmen og ha i vann, lime, maizena og buljong. Sett kjelen på platen igjen med stadig omrøring til sausen har kokt opp og blitt tykk. Ha så i fløte eller lignende og smak til med salt og pepper.

Server med poteter og de grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Jeg hadde asparges, blomkål, sukkererter og brokkoli til.

2 kommentarer

2 thoughts on “Breiflabb med lime og ingefærsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *