4-6 kyllingfileter eller tilsvarende
Ca. 2-3 cm frisk ingefær
50 g smør
1-2 stor løk,
1-2 chili, finhakket (chili kan variere veldig i styrke)
2-3 stort hvitløksfedd
2 ss malt koriander
1 ts gurkemeie
½ ts malt kardemomme
½ ts malt nellik
½ ts malt cumin/spisskummen
½ ts pepper
3 dl yoghurt naturell/ Crème Fraîche/rømme (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyayoghurt)
½-1 ts salt
Saften av ½ sitron/lime
En håndfull cashewnøtter (jeg hadde bare valnøtter)
Noen stilker grovhakket frisk koriander om man har
Rens og finhakk ingefær, løk, hvitløk og chili, skjær kjøttet i terninger og fres det i en panne. Tilsett alle krydderene og fres videre i ett minutt slik at krydderet blir godt blandet med kjøttet og at kjøttet blir pent brunt. Rør inn yoghurt og salt og la det hele få et oppkok. Tilsett deretter sitron/limesaft og cashewnøttene og la alt koke videre i ca.10 minutter.