Hjemmelagde fiskekaker og surret kål

Categories Fiskeretter

Det er et ordtak som seier “naken kvinne lærer fort å spinne”, men jeg tror jeg døper det om til “sulten kvinne lærer fort å trylle”. Jeg hadde tatt ut fiskekaker fra fryseren og hadde i grunnen planlagt å lage dem tradisjonelt i brun saus osv. Men så gikk tiden veldig fort og jeg ble uhemmet sulten. 

Jeg la derfor fiskekakene på stekepannen så de ble varme.

Renset så kålen og gulrøttene, delte dem i tynne biter, før jeg surret dem i smør til de var mør. Når de var nesten ferdig hadde jeg Maldon salt (ekstra godt salt, men det er rikelig godt nok med vanlig salt).

Noe mer hadde jeg ikke til maten, men snakk om god mat.

Hjemmelagde fiskekaker

Lyr er ikke lett å få tak i lenger, uten at en fisker den selv. Hyse kan være lettere å få tak i. En kan bruke begge disse to fiskesortene for å lage gode fiskekaker.

En må filetere eller få ferdig filetert, også skinn og benfri, for å lage fiskekaker. Det optimale er om fisken har fått ligge et døgn før en lager farsen, men denne gangen hadde jeg ikke anledning til det.

1 kg filet av lyr eller hyse

2 ss potetmel

1 ¼ ss salt (det virker mye, men fisk trenger mye salt)

½ ts muskat(har en ikke dette, så sløyfer en det)

7 dl melk( tåler en ikke melk kan en eventuelt bruke soyafløte eller lignende, men se til at en ikke bruker noe som er tilsatt sukker, fordi det går ikke bra. Jeg bruker ca 2 dl fløte og resten vann, det går fint for min del og kakene ble nydelige X 2 😉

Ha all fisken i en foodprosessor og ha i salt og potetmel. Vær litt påpasselig med hvor sterk maskinen din er. Det er ikke bra om den elter altfor hardt. Jeg lot den gå på fullt en liten stund til fisken begynte å bli delt. Deretter skrudde jeg den kraftig ned. Det er viktig at både fisken og væsken har samme temperatur når en begynner å spe deigen. Ha i litt og litt væske i farsen. Ha stekepannen klar og stek fisken så den blir brun på begge sider. For at fisken skal bli gjennomstekt, må en skru ned platen så man ikke risikerer at den blir brent. Lager man mye fiskemat på en gang, og man har en steketakke, kan det være lurt å benytte den. Når deigen står en stund må man gjerne røre litt for den stivner når den står en stund.

Verdens beste fiskekaker

 

 

// ]]>

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *