Wok med ytrefilet og hjemmelaget pesto

Pesto

1-2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.(*1.Se under)

1 potte basilikum

75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano).

1,5 dl olje

Pepper

Salt

Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man nøtteallergiker så kan man bruke pinjekjerner sidne de ikke er i sekt med nøttefamiien.

*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, så kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den, bare bruke mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner i stedet for.

Ytrefilet eller annet mørt oksekjøtt

Beregn mellom 150-200g

Jeg brukte følgende grønnsaker, men man velger de man har og liker selv:

Vårløk

Sjampinjong

Fennikel

Blomkål

Paprika

Skjær biffen i strimler. Rens og del grønnsakene i biter. Ha en varm wokpanne eller en litt stor teflonpanne og ha smør i. Pannen må være veldig god og varm før man begynner med å ha i litt og litt kjøtt, så fortsetter man med blomkål, løk, fennikel, paprika og til slutt sjampinjong. Når alt er steikt tar man pannen bort fra pannen og blander i pestoen og blander alt godt. Server med ris, pasta eller hva man ønsker til.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg