Bisarr middag på bordet

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Hvor bisarr denne middagen egentlig er, kan vel diskuteres, jeg vil vel heller si at det er utnyttelse av en fantastisk ressurs. Men at det ikke er så mange som orker spise torskehode, det er en helt annen sak. Men nå var jeg så heldig å bli invitert på torskehoder og jeg tror ikke at det kunne smakt bedre med noen annen mat.

Torskehoder skal trekkes på lik linje med torsk, hvor lenge, kommer an på hvor store de er.

Beregn rikelig med vann og 2-3 ss salt pr. liter vann. Når vannet koker, har man i saltet og rører det godt ut før man tar torskehodene i. La de trekke (de må ikke koke) til du ser de begynner å løsne fra beina. Siden det ikke er så mye mat i de, så beregn rikelig hoder. Restene kan man jo renske og fryse ned.



Tillegg til min oppskrift fra en god nabo og han har vokst opp på en fyrstasjon, så han har greie på det::

1) Han presiserer at det aller, aller beste på hodene er øynene (men selve øyeeplet spises dog ikke).

2) Hvis man skal få fullt utbytte av delikatessen, bl.a. tygge ut den deilige brusken, bør hodene trekke en del lenger enn ‘vanlig’ fisk.

3) Er hodene veldig store, bør man kløyve dem først. Hos mange var det vanlig å ‘mangne’ dem, dvs. å skjære selve skolten vekk

først, men der er det jo masse godt å smatte på (bl.a. hjernen og en del brusk), så det fraråder min nabo å gjøre.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg