Scampi og kamskjell i hvitvin

Categories Skalldyr

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>


3-4 personer

1 pakke scampi med skall (jeg synes det smaker bedre, men man kan selvfølgeig kjøpe ferdigskrelte scampi også)

1 pakke kamskjell

1 rød chili

1kinahvitløk eller 4-5 hvitløksfedd

Smør/olje å steike i

½ purreløk

1 ½ assorter paprika

1 persillerot

4-5 buketter med blomkål

4-5 buketter brokkoli

½ pakke sukkererter

Ca 1 dl tørr hvitvin. Er ikke hvitvinen tørr nok så bruk litt lime/sitron i tilegg

1 potte med dill

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Ønsker du å bruke andre grønnsaker, så står du selvsagt fritt til det.

Rens chili og hvitløk som du finhakker. Det er en fordel om sjømaten er tint før man begynner å steike den. Surr chili og hvitløk litt før å ta så litt og litt scampi på pannen så den ikke blir så nedkjølt. Når de er blitt rød, så vender man dem. Legg dem til avkjøling på en tallerken eller papir. Rens og del alle grønnsakene i biter og wok dem. Helt til slutt steiker man kamskjellene og har et lett dryss med salt og pepper på. Rens scampien å ha dem i grønnsakene. Finhakk persillen og ha også den i grønnsakene sammen med hvitvin. Smak til med salt og pepper og eventuelt lime/sitron, helt til slutt har man kamskjellene i. Server for eksempel med ris.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *