Sellerifrites og kyllingvinger i pesto

Categories Kyllingretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>


Sellerifrites er ikke noe jeg har smakt før, men denne ideen fikk jeg fra http://charlotte1987.blogg.no/1331246817_grsdagens_middaglitt_.html. Det var en veldig uvanlig smak, men veldig godt. Sellerirot er en av de grønnsakene som er under jorden men likevel har lav GI (Glykemisk indeks). Mat med høy GI gjør at blodsukkeret ikke stiger fort.

Vi var to som spiste og jeg hadde en sellerirot, det var litt lite.

Beregn ca. 200 g sellerirot pr. person

Litt olje i en ildfast form

Salt

Skrell selleriroten godt og skyll av den, før du skjærer den i staver (slik som med vanlig pommes frites). Ha olje i en ildfast form og legg selleristavene i, strø så salt på. Min steikeovn tror jeg har begynt å bli litt gammel og slitt, så den måtte jeg ha på 250 grader, men det tror jeg gjerne er for mye i en vanlig steikeovn. Forsøk et sted mellom 180-200 grader i ca. 30 minutter.

Kyllingvinger i pesto

Kyllingvingene steikte jeg også i ovnen med litt olje i 15 minutter i en ildfast form. Sellerifrites steikte jeg for seg selv i en annen form samtidig. Etter 15 min tok jeg ut formen med kyllingvingene og hadde pestoen på, så fikk den kose seg i ovnen i ca. 10 minutter til.

Jeg serverte med tomatsalat til.

Pesto

1- 2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1. Se under)

1 potte basilikum

75 g parmesan (*2. Se under)  PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano.

1,5 dl olje

Pepper

Salt

 

Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

 

*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man nøtteallergiker kan man bruke pinjekjerner siden de ikke er i nøttefamilien.

 

*2. Om man ikke tåler melkeprodukter, kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker ikke å erstatte den, bare bruke mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner.

 

Tomatsalat

Tomat

Vårløk

Pesto

Vask tomaten og vårløken. Tomatene skal skjæres opp i skiver og legges i et mønster etter ønske på en tallerken eller lignende. Hakk vårløken og strø den opp på tomatene. Er pestoen veldig tykk, så ha i litt olje. Hell den over tomatene en liten stund før servering. Passer til det aller meste.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

4 kommentarer

4 thoughts on “Sellerifrites og kyllingvinger i pesto

  1. Hei
    Har Øyvind på sen middag i kveld, han får fiskesuppe etter din oppskrift. Han har aldri smakt så god fiskesuppe noen gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *