Gratinert kjøttdeig med potetmos

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

4 personer

2 pakker kjøttdeig

2 løk

1 ts pepper

1 ts koriander

1 ts chilipulver

1 ts timian

1 ts basilikum

2 ts oregano

2 ts salt

Rens og del løken, la den surre på steikepanne. Ha så i kjøttdeigen. Når det begynner å bli ferdig steikt, har man i krydderet. Har du ikke alle disse krydderene, bruker man de man har, for eksempel et blandingskrydder. Denne retten ble litt fargeløs, så man kan med fordel ha i litt grønnsaker også, eller servere til.

Potetmos

Ca. 10 store poteter(2-3 store poteter)

½ blomkålhode

Ca 2 dl melk (Jeg bruker minst mulig melkeprodukter, derfor bruker jeg litt av potetvannet i stede for melk. Jeg bruker også litt mer smør enn i oppskriften for å få god stappe)

Ca. 25 g smør

1 ts salt

1 krm pepper

Gressløk (Det gir en god smak om du ønsker å bruke det)

Skrell og kok potetene (Om du har dårlig tid kan du dele potetene, da koker de fortere)

Mos poteter sammen med smør og veske. Du bruker da en moser, stavmikser eller mikser. Men vær svært forsiktig om du bruker stavmikser eller mikser, så potetmosen ikke blir seig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker sammen med potetene. Når potene er most, uten for mye klumper, tilsetter man salt, pepper og eventuelt gressløk.

Smør en ildfast form og ha i kjøttdeigen. Ha potetmosen opp på og ha så formen øverst i ovnen på ca 220 g i noen minutter, eventuelt til den har fått litt farge. Ønsker man ost på, så passer det godt også.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

6 kommentarer

Siste innlegg