Ytrefilet av hjortekalv med fløtegratinerte poteter

Categories Treretters middag

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

 

 

 

Ytrefileten steikte jeg på steikepannen med knuste einebær. Det som er viktig når man steiker slikt kjøtt, er å ikke steike det for hardt og mye, for da blir det tørt, seigt og heller ikke så smakfullt. Ha en varm panne med smør og knuste einebær, legg den hele ytrefileten i pannen og la den blir brun på begge sider. Snu den noen ganger og ta pannen bort fra varmen og a det få hvile seg. Etter rundt 10 minutter setter man den på platen igjen og denne prosessen gjentar man til temperaturen midt i kjøttet viser på steiketermometeret roastbiff (ca 63 grader). La det få hvile litt før en skjærer det opp.

Fløtegratinerte poteter

10-15 poteter (alt etter hvor store de er)

2 bokser fløte

1 ½ kinahvitløk (den uten fedd)

3 ts salt

½ ts pepper

Ost etter ønske

Skrell potetene og skjær de opp i forholdsvis tynne skiver og legg de fint utover i en ildfast form. Rens hvitløken og press den gjennom hvitløkspresse eller finnhakk den. Ha den i en skål sammen med fløte, salt og pepper og bland alt godt sammen og hell det over potetene.

Ha den ildfaste formen i ovnen på ca. 200 grader i ca en time.

Vi hadde steikte tomater, brokkoli og sukkererter til herligheten.


 Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662
 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *