Last Updated:

Kylling i karri

Categories Kyllingretter

 

4 personer

4 kyllingfileter eller annen kylling

1 stor løk

1 rød paprika

4 epler

Sukkererter

8 dl vann

Ca. 3 ss maizena

1-2 buljongterninger

2-3 ts karri

1-2 ts salt

Ca. 1 ts pepper

Del kyllingen i biter. Rens og del alle grønnsakene og eplene også i biter. Ha smør i en panne og steik kylling og løk sammen. Når kyllingen begynner å bli ferdig, har man de andre grønnsakene i gryten (venter man på gjester, så venter man med å ha dette i til gjestene er kommet, slik at eplene ikke blir most og grønnsakene overkokte). Mål opp vannet og ha i maizena og karri og bland det sammen så det ikke er klumper, ha det deretter over kyllingen. Ha så i buljong og la det koke opp, smak til med salt, pepper og eventuelt mer karri.

Jeg serverte retten med villris.

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Kylling i karri

  1. Det er ikke melk i denne retten, men det kan du selvsagt ha i om du ønsker(men jeg ville ikke tatt mye i). Ta bort eplene og erstatte med de han tåler, feks. ananas. Veldig glad du spør, det skulle mange flere ha gjort 🙂

  2. nei jeg tenkte i så fall å bytte ut litt vann med en liten boks kokos melk 🙂
    Syns det smaker godt i den ferdig carry sausen du kan kjøpe fra toro:)
    Spør alltid når jeg lurer på noe 🙂
    Det så forresten utrolig godt ut altså hehe 🙂

  3. Ja det er nettopp det,da vet jeg i det minste hva som er inni den 🙂 Kommer nok til å prøve denne en gang, bare uten eple og med noe annet som eks annanas:D

  4. Det viktigste av alt når en lager mat, det er å ikke være redd for å forsøke nye ting og måter å gjøre det på. Og du har tydeligvis laget mat før og da er du halvveis begynt på å lage mat fra grunnen av 🙂 Du må huske at jeg har laget mat siden jeg var en neve stor og er utdannet kokk. Og det hender at maten min ikke blir vellykket heller, men det er da det gjelder å vite hva man kan gjøre feks. er det for lite salt i, eller for mye og hva gjør jeg da?
    Dette skal jeg jammen meg skrive om en dag:-) Tusen takk du satte meg på en god ide. Der ser du, vi kan alle lære av hverandre.

  5. Ja jeg lurer litt på det, hvis det blir for salt hva gjør man da?
    Om det blir for søtt, hva gjør man da?
    Jeg er livredd for å bruke eddikk fordi jeg ikke liker dette selv å er redd for å ødelegge maten med det, men hva annet kan jeg bruke for å få inn bittert?
    Og om det blir for surt, hva da?
    Masse basis spm her, men dette er mine problemer..
    Jeg har laget mye mat i mitt liv, og det siste året hvertfall har jeg laget mye mer fra bunnen..
    Men som sagt redd ang det bitre, men vet at det egentlig må til:)

  6. Det er nok mer surt en bittert, selv om det gjerne oppleves slik. Da kan du ha i litt sukker, brunost, tyttebærsyltetøy, melk, fløte feks.
    Men har jeg en litt hektisk tid foran meg, men jeg lover å skrive om det.
    Det skal utrolig mye til for å ødelegge mat og om man gjør det, ja så gjør man ikke det flere ganger hehe.
    Kjør på du 🙂

  7. man lærer jo av sine feil 😀
    Jeg husker pappa brukte mye brunost i sauser bla, og melk/fløte brukte jeg mye når jeg var på lavkarb, da var det alltid godt..
    På lav kcal blir det desverre ofte pose saus, men det er pga det er lettere å regne innholdet syns jeg..
    Fint om du kan legge ut bilder og oppskrift av brun saus (sliter litt med å brune smør/mel her) og en god fiske saus om du kommer/vet om noen:)
    Huff når jeg begynner å skrive slik kommer jeg jo på så masse..
    Men vet selv at det er kjekt å få spm om ting, lettere å blogge da 😀

  8. Det ligger nok i en av de mange oppskriftene mine. Men jeg har tenkt å legge sauser og dressinger også i kategorier slik at det blir lettere å finne, men ting tar tid:-) Spør i vei, du er nok ikke den eneste som lurer på det 🙂
    Å blogge var fullstendig ukjent for meg da jeg begynte i februar, så det er mye nytt stadig vekk å forholde seg til. Jeg lærer noe nytt hele tiden og det er helt fantastisk herlig. Så jeg lover å strebe etter å få en bedre og finere side 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *