// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>
Denne retten er naturlig glutenfri. Ønsker man den melkefri, må en bytte ut fløten med soyafløte og osten med soyaost.
1 pakke kjøtt- eller karbonadedeig (400g). (Denne retten kan også lages med f.eks laks)
2 auberginer
Ca. 1 dl raspolje (det går gjerne litt olje når en skal steike auberginer)
2 store tomater
1/2 stor løk
1-2 fedd hvitløk
1 kvast persille eller 2 ts tørket persille
1 1/2 dl fløte
2 egg
1/2 dl revet parmesanost, gräddost eller den osten du har
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts Provencekrydder
Skjær auberginer i cm-tykke skiver og brun dem i olje i en varm panne.
Varm olje i en panne og brun finhakket løk, hvitløk og kjøttdeig eller karbonadedeig. Rør så inn tomater i små terninger, finhakket persille, salt og pepper. La det kose seg noen minutter. Legg auberginer i en smurt ildfast form og ha det steikte over auberginen. Visp sammen fløte, egg og ost og hell blandingen over formen. Steik ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Server med masse gresk salat.
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
Denne oppskriften var mye enklere enn min Moussaka! Skal heller prøve den neste gang. Jeg bruker lammekjøttdeig når det er å få tak i. Det gir en ekstra kick til smaken 🙂
Det er jeg helt enig med deg i, bare synd at lammekjøttdeig er så vanskelig å få tak i og er så dyr.