FinnebiffgryteFinnebiff er det lenge siden jeg har laget, og nå er det sesong for nesten det meste av mat, det er tross alt høst, og det meste skal høstes inn.

Selv om jeg ikke er så glad i høsten, er dette en tid for fantastisk overflod av flott mat.

Som de fleste dager tok jeg hva jeg hadde av ingredienser og satte de sammen til denne retten. Her er det bare å bytte ut med andre grønnsaker om man ønsker det, for eksempel er sopp veldig godt til nesten alt viltkjøtt.

3-4 personer

1 pakke finnebiff (400g)

1 stor løk

1 paprika

1-2 stenger selleri

Rosenkål

Ca. ½ brokkoli

Ca. 5 dl fløte (tåler man ikke fløte, kan man bruke soyafløte)

4-6 ts villtkrydder (det er forskjell på hvilke viltkrydder man bruker, så begynn forsiktig, så kan man ta mer på om det er ønskelig)

Ca. 1 ts salt

1 krm pepper

Begynn med å rense og dele løk og stangselleri i små biter og surr de på steikepannen. Når de er blitt blanke, tar man litt og litt av finnebiffen på (dette for at pannen ikke skal bli for avkjølt). Når kjøttet begynner å få fin farge, har man i resten av grønnsakene, fløten og krydderet og lar det stå og putre i ca. 5 minutter.

Som tilbehør hadde jeg villris og det tar uhorvelig lang tid å lage til, siden den først skal ligge i vann en time og koke i enda en time. Derfor laget jeg masse på en gang og frøs det jeg ikke brukte ned i plastposer.

Det er viktig at risen er helt avkjølt før man legger den i plastpose. For å slippe å porsjonspakke, legger jeg risen flatt i posen, for da blir det veldig lett å knekke av så mye man trenger uten å måtte tine alt.

Så har jeg bare litt vann i pannen og varmer den.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(iframe)g(20002752)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg