Pai
4 dl mel
1 1/2 dl vann
50 g smør
2 ts bakepulver
Ha mel i en skål og smuldre smøret i melet. Ha i vannet og elt det godt sammen. Ha deigen i kjøleskapet i ca 10 minutter så den får hvile seg. Kjevl den ut og ha den i en smurt paiform, slik at den dekker bunnen og kanten rundt. Bruk en gaffel og prikk bunnen litt før man forsteiker den i rundt 10-15 minutter på 200 grader.
Fyll: Man kan bruke akkurat det en vil ha som fyll, denne gangen fylte jeg slik:
4-5 egg
4 ss vann
Brokkoli
Pølse
Løk
Bruk gjerne litt raspet ost
Ca 1 ts med salt
½ ts pepper
Knus eggene i en skål, og ha i vann salt og pepper. Rens og del løk og brokkoli i biter. Del pølsen, og man kan gjerne steike den litt sammen med løken for å få mer smak.
Ha eggerøren i paideigen og ha på løk, brokkoli og pølse i eggerøren. Ønsker å ha i ost, strør man det over.
Stekes i 30 min etter fyllet er tatt på.
Ønsker man å lage glutenfri pai, bytter man ut melet med grovt glutenfritt mel. Det er nesten umulig å kjevle glutenfri deig, så jeg bruker bare å trykke den utover i formen med en slikkepott.
Server med salat 🙂