Kyllingsuppe

Categories Supper

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

Å lage hjemmelaget kyllingsuppe på 10 minutter er faktisk fullt mulig.

4 personer

8 dl vann eller kyllingkraft

1 dl melk (eller en liten dråpe fløte soyafløte eller soyamelk om man må unngå melkeprodukter)

1-2 terninger med kyllingbuljong (har en ikke det, kan man bruke kjøtt- eller grønnsaksbuljong)

3 ss maizena (er naturlig fri for gluten)

3-4 gulrøtter

½ purreløk eller tilsvarende vårløk

½ boks grønne erter

200-300 g renset kylling (jeg hadde rester av kokt høns, men grillet kylling går for det samme) (Ta gjerne i mer kylling, om ønskelig)

Ca 1 ts salt

Ca ½ ts hvit pepper

Rens og del i biter gulrøtter og purreløk. Så kan en gå frem på to måter:

1. Ha litt smør i pannen og surr grønnsakene litt (ca. 1 minutt) før en tar i vann/kraft, maizenamel og buljong, og lar det koke opp. Når en surrer grønnsakene litt, får de en litt bedre smak enn om man ikke gjør det.

2. Ha vann/kraft , maizena og buljong i en panne og kok det opp og ha så i grønnsakene.

Så har en i melk til suppen er passe tykk. Ha i oppdelt kylling og erter og smak til med salt og peppe

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *