Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662
Å lage hjemmelaget kyllingsuppe på 10 minutter er faktisk fullt mulig.
4 personer
8 dl vann eller kyllingkraft
1 dl melk (eller en liten dråpe fløte soyafløte eller soyamelk om man må unngå melkeprodukter)
1-2 terninger med kyllingbuljong (har en ikke det, kan man bruke kjøtt- eller grønnsaksbuljong)
3 ss maizena (er naturlig fri for gluten)
3-4 gulrøtter
½ purreløk eller tilsvarende vårløk
½ boks grønne erter
200-300 g renset kylling (jeg hadde rester av kokt høns, men grillet kylling går for det samme) (Ta gjerne i mer kylling, om ønskelig)
Ca 1 ts salt
Ca ½ ts hvit pepper
Rens og del i biter gulrøtter og purreløk. Så kan en gå frem på to måter:
1. Ha litt smør i pannen og surr grønnsakene litt (ca. 1 minutt) før en tar i vann/kraft, maizenamel og buljong, og lar det koke opp. Når en surrer grønnsakene litt, får de en litt bedre smak enn om man ikke gjør det.
2. Ha vann/kraft , maizena og buljong i en panne og kok det opp og ha så i grønnsakene.
Så har en i melk til suppen er passe tykk. Ha i oppdelt kylling og erter og smak til med salt og peppe