Biff Stroganoff

Categories Kjøttretter

Biff Stroganoff

 

Er jammen meg lenge siden jeg har laget. En kan bruke kyllingkjøtt også om en ikke er glad i oksekjøtt.

4 personer

600- 800 g biffkjøtt i strimler (denne gangen kjøpte jeg biff som var på helge tilbudet på Kiwi)

1 stk hakket løk

2 ss smør/olje til bruning

2 ss tomatpuré

100 g frisk sjampinjong

4 dl vann

2-3 ss maizena eller hvetemel (Bruker man hvetemel er det ikke glutenfritt og det må koke i minst 15 min).

2 dl seterrømme/ Crème Fraîche/naturell yoghurt(tåler en ikke melkeprodukter, kan en bruke naturell soya yoghurt eller soya/ris melk og litt lime/sitronsaft i).

1 ts salt

½ ts pepper

 

Kutt kjøttet opp i biter og steik det med god varme. Men ikke for lenge, da blir det tørt.

Rens og del løk og sjampinjong. Steik løken først, og så helt på slutten bruner man soppen.

Ha i vann og maizenamel og rør til det koker opp. Smak til med salt og pepper. Og helt på slutten har man i rømme eller lignende. Men vær oppmerksom på at det er kun Crème Fraîche som tåler å koke, så bruker en noen av de andre alternativene har en det i når alt er ferdig kokt.

Server med ris og en god salat. Siden jeg har vært bort reist en stud og kjøleskapet var ganske tomt, så ble det en heller kjedelig salat i dag den består av isbergsalat, tomater, Cashewnøtter og litt fersk basilikum.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *