Kyllingfil med middelhavs salat

Kyllingfil med middelhavs salat



Denne retten er pinlig lett å lage, men som noen sier så greit: ?det enkle er ofte det beste?. I tillegg er retten veldig god og attpåtil sunn.

Man trenger 1-2 kyllingfilet pr person som steikes på begge sider før du skrur ned varmen og lar kyllingen ligge å kose seg til den er gjennomsteikt. Ha på litt pepper og salt på begge sider mot slutten av steketiden.

Salaten er rett og slett bare:

Rucculasalat

Tomater (enten store som en skjærer i skiver eller små som deles i to).

Sukkererter eller vårløk (eller andre ting du måtte ha i kjøleskapet).

Oliven om en liker det (et tips er at Greske oliven er de beste. Sorte oliven er farget svart og de smaker deretter).

Olivenolje i en kopp, 1 krm salt, 1krm pepper og eventuelt ferske urter (jeg hakket bare litt fersk basilikum, men bruk gjerne for eksempel Provence Krydder).

Vask salaten, tomatene og sukkerertene. Vurder om du må dele ruccula salaten litt, den kan bli litt vond å få i seg om den har for store blader. Del tomatene og sukkerertene. Bland alt sammen. Bland olje, salt, pepper og urter og ha det på salaten og gjerne på kyllingfileten.

Jeg steikte noen biter aubergin til, men det passer nok veldig bra med ris til også. (Husk å velge en grov variant).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg