-svinefilet med salat og potetmos
Denne retten er det min eldste datter som har laget.
Beregn ca 200 g svinefilet per person
Skjære den opp i ca 2 cm tykkelse, ha de på en varm steikepanne med olje eller smør. Steik med forholdsvis sterk varme på begge sider og skru ned platen. Ta på lokk å la dem ligge på pannen mens du lager ferdig resten av maten (husk å snu de av og til). Ha på salt og pepper og eventuelt annet krydder om man ønsker det. Dersom svinefiletene er ferdig marinert, trenger du ikke krydder.
Salat kan man lage av det man har i kjøleskapet, her har vi brukt
Isberg salat
Ruccula salat
Rødløk
Tomater
Oliven og pinjekjerner
Potetstappe
4-5 store poteter
75 g smør
Trenger du væske bruker du litt av kokevannet av potetene
½ ts salt
1 krm pepper
Gressløk (Det gir en god smak om du ønsker å bruke det)
Skrell og kok potetene (Om du har dårlig tid kan du dele potetene, da koker de fortere)
Mos poteter sammen med smør og væske. Om man koker potetene godt er det ikke vanskelig å få en god stappe selv uten en ordentlig stapper. Om man bruker stavmikser eller mikser kan man ende opp med en alt for fin stapp, seig som lim, så vær svært forsiktig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker sammen med potetene. Sellerirot, kålrabi og gulerot gir en fin gyllen farge, brokkoli og erter gir en litt sær grønn stapp? Når potene er most ,med ønsket mengde klumper (noen liker en del klumper), tilsetter en salt, pepper og eventuelt gressløk.
Andre grønnsaker stekes så raskt i samme panne som man har stekt svinefiletene, de kan ligge på serverings tallerken å hvile litt, grønnsakene skal stekes raskt på middels høy varme.