Fylt pannekake


Fylt pannekake

For å få litt sunnere pannekaker bruker jeg å blande i mer grovt mel og gjerne litt havregryn.

Dette gjør at pannekakene også smaker bedre.

½ dl hvetemel

1 dl grovt sammalt mel

½ dl lettkokte havregryn

3 dl melk(tåler en ikke melk bruker en soya eller rismelk)

2 egg

1-2 ss smør

1 ts bakepulver

Ha melet i en bolle og spe med vesken til det er en glatt deig. Ha i egg, salt, smeltet smør og til sist bakepulver.

Det kan være lurt å la deigen stå i 5-10 minutter før en steiker pannekakene.

Ha en god og varm steikepanne og ta en ause med deig på pannen og steik kakene til en ser at deigen har stivnet litt på oppsiden før en snur den. Det kan være lurt å ikke ha alt for sterk varme, for da kan kaken bli svidd på undersiden før den kan snues.

Glutenfrie pannekake

1 dl For eksempel Toro Havremel(bør bruke grovt mel)

1 dl profiber

Ca 3 dl melk(tåler en ikke melk bruker en soya eller rismelk)

2 ss smeltet smør

2 egg

1 ts salt

1 ts bakepulver

Fremgangsmåten er på samme måte som vanlige pannekaker.

Fyll:

1 pakke(400gr) kjøttdeig eller karbonadedeig

2 vårløk

1 stort stykke med nykål eller kinakål

Ca 10 små tomater

ca 1 ts salt

ca 1/2 ts pepper

2 -3 ts Provence Krydde

Litt ruccula salat

Steik kjøttdeigen. Rens løken og skjær den i biter og steik sammen med kjøttdeigen.

Når kjøttdeigen begynner å bli ferdig steikt tar en finsnittet nykål/kinakål i og lar det surre sammen med det andre. Ha i krydder og bruk gjerne mer eller andre krydder etter smak.

Del små tomater i to og ha de oppi til slutt, de skal bare bli lunet.

Så tok jeg aioli på pannekaken, så det ferdig steikte fyllet og så strødde jeg litt ruccula salat på toppen og rullet pannekaken sammen. Veldig saftig, smakfullt og mektig. Verd et forsøk.

Er det noe her du ikke liker, så bytter du det bare ut med noe annet.

Aioli

Skal en lage skikkelig aioli så må en lage den fra bunnen av med egg og olje (altså lage sin egen majones). Dette synes jeg gjerne ikke er nødvendig siden majonesen vi har er god nok.

Så jeg bruker

3 ss majones

1 ss rømme eller yoghurt(det skal tradisjonelt sett ikke være rømme eller yoghurt i, men jeg sysnes bare majones blir litt voldsomt. Vil man utelate rømme/yoghurt bruker en bare litt mer sitron/lime)

½- 1 kinahvitløk

1 krm cayanepepper

1 krm pepper

Ca ½ ts salt

1-2 båter sitron eller lime
Ha majones i en skål. Skrell hvitløken og knus den med hvitløkspresse og ha den så i majonesen. Del sitron/lime og press ut saften og ha det i majonesen. Smak så til med krydder og salt. Det kan være lurt å lage den litt på forhånd, for da får smaken utviklet seg litt. Har en den i en tett boks så står den seg lenge i kjøleskapet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg