Steinbitfilet med ramsløk og auberginer

Steinbitfilet med ramsløk og auberginerRamsløk er Nordens hvitløk og har blitt brukt siden vikingtiden, om ikke lenger. Den er gjerne ikke så kjent i dag, men den har begynt å bli mer tilgjengelig igjen. I Bergen kan det virke som om det er lite ramsløk, mens i hardanger vokser den vilt i store mengder om våren, og helt sikkert mange andre steder i Norges land. Men når en ikke kan plukke den selv, får en kjøpe den selv!

Ramsløk i olje får man tak i på bondens marked i Bergen, og på butikker med et litt bedre utvalg enn vanlige dagligvarebutikker. (Så at Obs supermarked hadde).

Løken er temmelig kostbar, så det er gjerne ikke noe en bruker masse av.

Jeg personlig, forøker å spise mindre poteter, pasta og ris, så derfor har jeg auberginer til i stedet. Dette er et alternativ om en vil kutte ned på raske karbohydrater.

(http://www.næringsinnhold.no/aubergine-rå.html)

1-2 steinbitfileter til hver person (steinbitfilet fant jeg i Kiwi sin fryseboks, den kostet ca 40 kr og da er det til to personer).

Smør til å steike i

Steinbitfileten bør være tint før en har den på pannen. Ha god varm panne med smør i og legg fisken i. Vend den når den har fått farge, og la den stå litt å kose seg på pannen, det kommer ant på hvor tykke stykkene er hvor lang tid det tar før de er gjennomsteikt. Når fisken nærmer seg ferdig har en på salt og pepper.

Auberginen skjæres i tykke skiver. Det kan være en fordel å ta av skallet. Auberginen trenger noen minutter på hver side. Ramsløken hadde jeg i en liten panne og tok litt ekstra olje i. Den bør varmes forsiktig. Så hadde jeg den bare over fisken.

Server med de grønnsakene du ønsker å ha.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg