Hjemelaget tomatsuppe

Categories Supper

Tomatsuppe

3-4 porsjoner(dette er en suppe med mye mat i)

4-6 sjalottløk eller 1 vanlig løk

1-2 hvitløk etter smak og behag (eller kutt de ut og eventuelt ha i mer vanlig løk)

Ca 2 stenger selleri(behøver ikke ha i det heller, men det hjelper suppen å få en ekstra fylde og smak).

1 ss smør eller olje(bruker en olje kreves det gjerne litt mer salt, siden den ikke inneholder salt)

1 glass tomatpuré

2-3 ts suppebuljong eller 1- 2 terninger buljong

6 dl vann

Ca 1 dl fløte/melk eller soyafløte om en ikke tåler melkeprodukter

1 potte basilikum eller tørket basilikum

Ca 1 ts pepper

1-2 ts salt

1-2 kokte egg per person for å ha i suppen ved servering

 

Ha smør/olje i en panne. Rens og findel, løk, hvitløk og selleri og ha de i pannen og la det surre i noen minutter. Ha i vann, tomatpuré og buljong. Finhakk basilikum(bruker en tørket har en det bare i pannen) og la det trekke med. Nå bruker jeg en stavmikser for at suppen ikke skal ha klumper(Små barn liker ofte ikke at de kan kjenne klumper og det gir en ekstra fylte og smak i suppen) Har du ikke stavmikser, er dette en svært billig investering som en kan bruke til mye mer en bare å jevne supper og sauser og den tar liten plass. Så smaker jeg suppen til med fløte, salt og pepper. En suppe fri for hvetemel og er derfor naturlig fri for gluten. Den tar mellom 10-15 minutter å lage, er svært næringsrik og utrolig mye bedre en kjøpesuppe.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *