Middelhavs marinert kalkunfilet med kikkerter

Helge tilbudet på Kiwi denne helgen var Middelhavsmarinert kalkunfilet og da kan det være gøy å ha tilbehør som passer til. I Middelhavet spiser de mye lyst kjøtt, fisk og sjømat og sjelden rødt kjøtt. De spiser masse grønnsaker md farger, belgfrukt og nøtter. Så da ble det

Middelhavs marinert kalkunfilet med kikkerter

2 personer

 

1-2 kalkunfilet per person som steikes på pannen

Kikkerter i tomatsaus

Ca 300 g kikkerter (ferdig kokt)

 4-5 tomater(eller en kan bruke hermetiserte hakkede tomater)

ss olivenolje

½ løk

½- 1 hvitløk

½ eller mer chili

½ ts chipulver (smak deg til her, for min er litt gammel og da mister den smak)

1-2 ts salt

1 krm pepper

Eventuelt litt vann om det koker inn og det blir litt tørt.

Begynne med å fjerne stilken i tomatene om en velger å bruke ferske tomater. Bruk en skarp knip og skjær ut stilken, eller del tomatene i båter og skjær den av.





Ønsker du å skrelle tomaten før du steiker den lager en et snitt i den, koker opp vann og slippe tomaten ned i noen sekunder og skallet vil løsne. Men jeg delte de i 4 og hadde de rett i pannen og bare plukket ut skallene etter vært. Rens og del hvitløk, løk og chili og fres de før en slipper tomatene i pannen. Ikke bruk for hard varme. Når de har stått og surret en stund vil tomatene være helt most(litt avhengi av hvor modne tomater en bruker). Ha så i kikkertene og krydder. Synes du det er for mildt, tar en i mer krydder.

Server med en god salat til. Jeg brukte isbergsalat, rucculasalat. Asparges(delt og frest litt på pannen, men en kan spise de rå), tomater og cashewnøtte.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg