Paella
Spansk rett som kan sammenlignes med norsk lapskaus, altså man tar det man har.
4 personer
3 dl lang kornet ris/villris , kok etter pakningsbeskrivelsen
(vil du bruke ?boil in bag? ta safranen/gurkemeien i etter at den er tatt ut av vannet og posen)
Ca 4 ss olje til å steike i
2 små løk
3 fedd (eller mer) hvitløk
1/4 g safran eller ½ ts gurkemeie (safran fås kjøpt på butikker med et litt større matvareutvalg, de kommer i ca o.5 g poser. Den billigste safranen får en på innvandrer butikker) (Gurkemeie får en kjøpt på de aller fleste butikker)
1 ts salt
2 dl grønne hermetiske erter
1 boks hermetiske tomater (dette er ikke jeg så begeistret for, men det er en smakssak) Jeg brukte litt
1 steikt kylling (eller hva en ønsker å ha i, det kan være kalkun, fisk, kjøttdeig, rester av kjøtt osv)
14-16 scampi eller reker i lake (men scampi både smaker og ser bedre ut i paellaen)
Ca 12 blåskjell (Fikk ikke tak i blåskjell, så det droppet jeg)
2 krm pepper
Kok risen etter anvisningen på pakken. Steik løk, hvitløk og scampien. Rens kylingen og del den i biter. Når risen er kokt har en i safran/gurkemeie, salt, pepper, kylling, erter tomat/paprika og pynter med rekene og eventuelt blåskjell. Smak til med eventuelt litt mer salt og pepper om dette skulle være ønskelig.
Dette ser velsmakende ut, har aldri prøvd meg på å lage det selv, men har alltid ett eller to Paella-måltid når vi er sydover. Kanskje jeg prøver oppskriften din. Ha en fin kveld.
Det var hyggelig, ha en strålende fin blås bort kveld