Pizza

 

Pizza

Ca. 4 personer

Gjærdeig av hvete

2 dl sammalt hvete

Ca. 2 dl hvetemel

1 pakke gjær (om du ikke tar deg tid til å heve deigen, kan du bruke ½ ss bakepulver som du tar i helt til slutt. Da må du ta deigen rett på platen og ha fyllet på før du setter pizzaen i ovnen)

3 dl vann (lunkent)

4 ss olje

½ ts salt

Ha alt det tørre i en bolle. Ha deretter i væsken og bland godt. Sett deigen til heving i ca. 20 minutter, slå den så sammen igjen og så kjevles den ut på bakepapir til den er så tynn som du ønsker den. La den stå og heve ca. 20 minutter til.

 

Glutenfri bunn

1 pakke Toro grov glutenfri melblanding

4 dl vann eller melk

½ pakke gjær

Litt olje til å fordele deigen på platen med

Ha melblandingen i en bolle sammen med gjæren. Ha i vesken og bland deigen godt. legg deigen på et bakepapir, og bruk oljen til å fordele deigen utover med (det letteste er å bruke hendene). La deigen stå til heving i 20-30 minutter.

 

Pizzafyll

1 pakke kjøttdeig( 400gr) (man kan bruke annet enn kjøtteig, om man ønsker det)

2 -3 ts Provencekrydder

1 ts salt

1 krm pepper

1 krm chilipulver

1-2 fedd hvitløk

1 løk

1 glass tomatpurre

½ dl vann

3-5 dl revet ost

Steik kjøttdeigen, løk og hvitløk. Ha så i tomatpurre, vann og krydder. La det koke litt og smak for å se om den er passe krydret.

Når deigen er ferdig hevet, heller man kjøttsausen på bunnen og fordeler den jevnt utover. Ha på så mye revet ost som du ønsker. Sett så pizzaen midt i ovnen på rundt 200 grader i ca 15-20 minutter. Bunnen skal være gylden og osten skal være smeltet.

Server med salat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg