Pølser og potetstappe
Regn ca 2 store poteter pr person
Til 2 personer
4-5 store poteter
Ca ½-1 dl melk (Jeg bruker minst mulig melkeprodukter, så jeg bruker potetvannet i stede for melk. Jeg bruker derfor også litt mer smør en i oppskriften for å få god stappe)
½ ts salt
1 krm pepper
Gressløk (Det gir en god smak om du ønsker å bruke det)
Skrell og kok potetene (Om du har dårlig tid kan du dele potetene, da koker de fortere)
Mos poteter sammen med smør og veske. Du bruker da en moser, stavmikser eller mikser. Men vær svært forsiktig om du bruker stavmikser eller mikser, så potetmosen ikke blir seig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker sammen med potetene. Når potene er most ,uten for mye klumper, tilsetter en salt, pepper og eventuelt gressløk.
Server med pølser som er trekket i vann/buljong og eventuelt grønnsaker.