Hvordan steike biff

 

Hvordan steike biff

De fleste steiker biffen for mye og lenge.
 

Når en skal steike biff er det svært viktig å ha veldig god varme på steikepannen. Jeg bruker alltid smør (og da mener jeg ordentlig setersmør, margarin osv. er et substitutt fullt av E-stoffer, usj!!!) og nesten aldri olje, dette er for at steikeskorpen blir mye finere med smør.

Steik biffen til den er gylden på begge sider (det tar ikke lang tid om steikepannen er varm nok)

Skru av platen  og la biffen ligge og hvile seg på pannen. Sett på poteter eller hva du ønsker til biffen (fløtegratinerte- og bakte poteter tar ca. en time, så det må en sette på først. Se oppskrift under)

Skru platen på fullt igjen og la biffen få steike ca. ett minutt på hver side, den skal selvsagt ikke på noen som helst måte brenne. Er det en tynn biff, kan dette være nok steikt. Er biffen tykk eller du vil ha den godt steikt, gjentar du prosessen. En tommelfingerregel er at når kjøttet er hardt er det gjennomsteikt og det bør ikke en biff være, da er den ødelagt og tørr.

Enkelt forklart HARD VARME, KORT TID. HVILE LANG TID. STEIK PÅ HARD VARME, HVIL UTEN Å BRENNE BIFFEN.

Bakt potet

Regn en stor potet pr. person (er de små velger du selvsagt flere pr. pers)

Vask potetene godt og tørk de, pakk de i folie.

Steik i ca en time midt i ovnen på 200g. Det kan variere hvor store potetene er, stikk en kniv inn og kjenn etter, er de harde, er de ikke ferdig. Når de er ferdig, skjærer du et kryss oppe på poteten og klemmer den på midten. Bruk en kjøkkenehånduk eller lignende så du ikke brenner deg.

Her har jeg steikt kyllingkjøttedeig med litt krydder. Datteren min er ikke glad i mye greier så slik ville hun ha det.:-)
 

 

Fløtegratinerte poteter

Fra internettsiden Mat Prat

http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/flotegratinerte-poteter/

 

40 – 60 min

 

 

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Porsjoner:

Ingredienser

12 stk potet

1 stk løk (jeg bruker hvitløk i stedet for løk)

1 ss smør

2 ts salt

½ ts pepper

4 dl matfløte eller kremfløte(eller du kan bruke soyafløte om du ikke tåler melkeprodukter)

1 dl revet hvitost (kan sløyfes eller bruk soyaost)

Slik gjør du

 

1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.

 

2. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.

Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg