Hjemmelaget lasagne
Trodde du at lasagne tok lang tid å lage fra grunnen av? Vel, det trenger det ikke å gjøre.
4 personer
1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig som er mindre fett i.
1-2 fedd hvitløk(en kan kjøpe glass med knust hvitløk, da bruker du 1 ts)
½ løk om du ønsker det (setter gjerne en ekstra spiss på maten, men jeg bruker det vanligvis ikke)
1 ts salt
½ ts pepper
Olje eller smør til å steike i
Steik kjøttedeigen og ha i løk og krydder
Ca 6-8 lasagneplater (glutenfrie eller speltplater får en på helsekostbutikker. Har faktisk sett at de har glutenfire på noen dagligvarebutikker, tommelen opp for det)
Liker du chili kan gjerne du ha det i (Jeg for min del, bruker ikke det. Men det gir en god smak)
Til saus
4 dl vann(du kan bruke bare melk om du ønsker det)
2 dl melk/fløte(uten melkeprodukter kan en bruke soyamelk/soyafløte/kokosmelk)
1/2 lite glass/boks med tomatpurré(kan også bruke knuste tomater på boks)
2 ss hvetemel(maizena eller maizena jevner :glutenfri)
2 -3ts provence krydder(får du kjøpt i de aller fleste butikker og kan brukes i det meste )
1/2 buljongterning eller 1 ts suppebuljong
Ca 1 ts salt
½ ts pepper
1 krm chilipepper (valgfritt)
3-5 dl revet/delt i biter ost(soyaost om du ikke skal ha melkeprodukter. Fikk et tips om at meny også har den)
Fremgangsmåte
Kjøttedeigen skal steikes med løk og krydder.
Ha melk/ vann kaldt sammen med hvetemel/maizena, krydder, tomatpurré/knustetomater og la det koke opp under omrøring Når det skal inn i steikeovnen må ikke sausen koke så lenge som ellers, som er minst 10 min. Men la det gjerne putle i 5 min.
Når sausen er kokt opp, tar man halvparten av osten i sausen. Ha i kjøttdeigen og smak om det er passlig krydderet.
Bruk en ildfast form med høy kant, smør.
Ha i litt av kjøttsausen i bunnen, ha så lagvis lasagneplater og kjøttsaus i formen.
Til slutt tar du så mye ost du ønsker opp på lasagnen (kan vente med osten på toppen til den begynner å bli ferdig) Jeg bruker å ha folie på til det er ca 10 minutter igjen av steiketiden.
Steik på 200g i ca 40 minutter la den hvile 5-8 minutter på benken før servering.
Server med salat og eventuelt brød
tusen takk for nydelig mat, min kjære mor. har aldri smakt noe lignende.
hilsen din vakre og kule datter
Du verden:-) Den nye TV-Kokken? Mektig imponert over tiltaket ditt, Randi, og ikke minst resultatat! Klem fra Tore W.
Anonym: Jo tusen takk Tore. Er faktisk veldig overasket over at min datter som egentlig ikke liker mat skriver noe slikt. Enten er hun meget vellopdratt(og det er hun selfølgelig ;-)ellers må hun ha likt den ja. Hun spiste faktisk like mye som meg og det har knappt skjedd før.
Så klart vi er veloppdratt…. hvordan kan du tro noe annet? 😛
Marte: 😉 Siden jeg er grundig i alt mitt arbeid, så er det klart dere også er blitt veloppdragne 😉 Takk for oppskriften Marte, du er veldig flink