Kyllingboller med sesamsaus
1 pk kyllingkjøttdeig
2 ss olje
2 finhakede Sjalottløk (eller den løken du har tilgjengelig)i
1 knust hvitløksfedd
2ss soyasaus (glutenfri fås kjøpt på helsekosten)
1 egg
2 ss potetmel
1 ts salt
1 krm pepper
Saus/dipp
3 ss soyasaus
1 ss sherry (jeg har aldri sherry, så jeg brukte rognebærirup. Så bruk noe litt søtt om du ikke har sherry)
1 ts sesamfrø
Bland kjøttdeig, løk, hvitløk soyasaus, potetmel og egget godt sammen og rull de til små boller og steik de i olje på pannen i til de er faste og gjennomsteikte(når de begynner å bli faste er det begynner de å bli ferdig)
Bland soyasaus, sherry og sesam til saus/dipp.
Skjær vårløken opp i strimler og steik den for å ha ved siden av.
Jeg har valgte å ha grønnsaker og hjemmelaget guacamole til og det var kanondigg.
Guacamole
1 moden avakado
1-2 fedd hvitløk
2 ss majones
2 ss sitron (du kan presse sitron, lime eller bruke sitron på flaske)
1 krm chilipulver
1 krm salt
Legg avokadoen på benken og skjær inn til steinen på langs og før kniven rundt. Del den i to og ta ut steinen. Grav ut av skallet og bruk en gaffel eller en stavmikser å mos avokadoen.
Ha i resten og bland det godt. ?Olla? du har en deilig dipp
Ser utrolig deilig ut… jammen er du flink 😉
nam nam nam:) si fra når du trenger bilde av folk som spiser maten også, hehe:)
margrethe: Du er alltid velkommen 🙂 Og dette tror jeg både du, ole og teo ville likt.
tone Takk Tone, det er så enkelt at det lager du på 20 minutter selv 🙂
Ser helt nydelig ut:)
dag:¨Tusen takk Dag, kaskje du får smake en dag 🙂
Dette såg veldig godt ut, takk for tipset, kjem til å prøve ganske snart 🙂
Gleder meg til neste oppskrift 🙂
kristin Bysheim Grung: Så kjekt da Kristin, er glad for å kunne inspirere. 🙂