Kyllingboller med sesamdipp/saus

Categories Kyllingretter

1 pk kyllingkjøttdeig

2 ss olje

2 finhakede Sjalottløk (eller den løken du har tilgjengelig)i

1 knust hvitløksfedd

2ss soyasaus (glutenfri fås kjøpt på helsekosten)

1 egg

2 ss potetmel

1 ts salt

1 krm pepper

 

Sesamsaus:

3 ss soyasaus

1 ss sherry (jeg har aldri sherry, så jeg brukte rognebærirup. Så bruk noe litt søtt om du ikke har sherry)

1 ts sesamfrø

Bland kjøttdeig, løk, hvitløk soyasaus, potetmel og egget godt sammen og rull de til små boller og steik de i olje på pannen i til de er faste og gjennomsteikte(når de begynner å bli fate er det begynner de å bli ferdig)

Bland soyasaus, sherry og sesam til saus/dipp.

Skjær vårløken opp i strimler og steik den for å ha ved siden av.

Jeg har valgte å ha grønnsaker og hjemmelaget guacamole til og det var kanondigg.

Guacamole

1 moden avakado

1-2 fedd hvitløk

2 ss majones

2 ss sitron (du kan presse sitron, lime eller bruke sitron på flaske)

1 krm chilipulver

1 krm salt

Legg avokadoen på benken og skjær inn til steinen på langs og før kniven rundt. Del den i to og ta ut steinen. Grav ut av skallet og bruk en gaffel eller en stavmikser å mos avokadoen.

Ha i resten og bland det godt. ?Olla? du har en deilig dipp

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *